דילוג לתוכן הראשי

ארגונומיה בעבודה מול מחשב

ישנם הרבה שאלות שנושא ארגונומיה בעבודה מול מחשב. מה גובה הכיסא? מה המרחק מהמסך? האם להדליק את המזגן? וכו'. במאמר זה נענה על השאלות הללו.

1. שולחן - מתחת לשולחן צריך להיות אזור נקי לרגליים.
2. כיסא - כוונון גבהים מתחיל מהשולחן כיוון שהשולחן הוא בגובה קבוע. גובה הכיסא הוא כזה שכאשר הידיים משוחררות למטה, המרפק בגובה השולחן. לשולחנות בגובה סטנדרטי, עבור לכל מי שנמוך מ-1.74 מומלץ להשתמש בהדום רגליים (אחרת קרוב לוודאי שלא תשבו נכון, למשל על קצה הכיסא). משענות ידיים בגובה זהה לשולחן (מתאים רק לשולחן בעל חזית ישרה) או מתחת לשולחן ואז האמות מונחות על השולחן. זוית משענת גב כ-110 -100 מעלות. גובה משענת גו צריך להיות כזה שמיקום הכרית הבולטת תהיה מול שקע הגב התחתון (לצורך תמיכה). ברך בזוית של 90-100 מעלות.
3. מקלדת - מקבילה לכתפיים. מקלדת שטוחה (ללא רגליות). אם יש רגישות בשורש כף היד ניתן לשים את המקלדת בשיפוע שלילי. מכיוון שבזמן שימוש במקלדת הגוף בתנוחה יותר סימטרית מאשר בזמן שימוש בעכבר, קיצורי דרך לא רק מקצרים את הזמן אלה גם מומלצים מבחינה ארגונומית.
4. עכבר - המיקום המועדף הוא בקו ישר עם המקלדת וצמוד לה.
5. מסך - מיקום המסך הוא מול חזית הגוף (לא בזוית). גובה המסך: חלק עליון של המסך צריך להיות מקביל לעיניים. מרחק בין עיניים למסך הוא בין 60 ל-85 ס"מ, תלוי בגודל המסך. המסך צריך להיות נקי, בלי בוהק, בלי סנוור ובלי השתקפויות. כמוכן הרקע מסביב למסך צריך להיות "רגוע", כלומר בלי postit מודבקים למסך, בלי נורות בוהקות ובלי תמונות קיר בוהקות בקו הראיה. המסך צריך להיות מוטה אחורה בזוית של 10 מעלות (כמו ספר בזמן קריאה).
6. מזגן - אם הדרך היחידה של אויר צח יכול להגיע לחדרכם היא מזגן (אין או לא ניתן לפתוח חלונות), אזי מומלץ שהמזגן יספק לכם חמצן במשך כל שהייתכם בחדר. אחרת, כאשר כמות החמצן בחדר תתחיל להידלל, אתם תתחילו להרגיש ישנוניים ותפקוד מוחי יהיה בירידה.
7. תאורה - כיוון האור הינו פרמטר חשוב ועדיף חלון צדדי (לצד המסך).

ועוד מספר המלצות:
  • יש לשמור על כיסי מכנסיים ריקים בזמן ישיבה (לא לשבת על ארנק).
  •  בישיבה נכונה האגן נמצא בעומק המושב וצמוד למשענת.
  •  הימנעו מאחיזת טלפון בין האוזן לכתף.
  •  תנסו לעשות תרגילים ומתיחות לפחות מספר פעמים ביום. תרגילים ומתיחות לכל שרירי הגוף כולל העיניים. למשל: סיבוב האישונים בכוון שהשעון כשהעיניים סגורות. כמוכן מומלץ מידי פעם להעתיק מבט לחלון או למרחק בחלל.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ניתוק מצבר לפני נסיעה לחו"ל

לפני שמשאירים את הרכב ליותר ממספר ימים, למשל נסיעה לחו"ל, מומלץ לנתק את המצבר. זאת בכדי להימנע מהפתעה לא נעימה בפעם הבאה כשתנסו להתניע את הרכב. גם מצבר חדש יחסית (בן שנה) יכול להתרוקן תוך שבוע. כך שעדיף לא להתגרות במזל במיוחד כשכל הפעולה לוקחת חמש דקות.   לפני שבאים לנתק, צריך לזכור שללא המצבר לא תוכלו לנועל את הרכב בצורה חשמלית (דרך האזעקה). תוכלו לנעול אותו רק בעזרת מפתח. אני בד"כ פותח את מכסה המנוע, ואז נועל את הרכב בעזרת האזעקה ורק אח"כ ניגש לניתוק עצמו. כך כל הרכב נעול חוץ ממכסה מנוע (מכיוון שאין חיישן אזעקה למכסה מנוע פתיחתו/סגירתו לא משפיעה על האזעקה).   הניתוק עצמו הוא פשוט. פותחים את מכסה המנוע ומנתקים את אחד הקבלים של המצבר (לפי אחד הקוראים צריך לנתק רק את השלילי). כל עוד הקבל מונח בצד (ולא נוגע בחיבור), המצבר (כמעט) לא יתרוקן. בחלק ניכר מן הרכבים בכדי לנתק את הקבל מהמצבר תצטרכו לפתוח בורג, לכן כדאי שתהיה ברשותכם ערכת כלים בסיסית.   כשאר חוזרים פותחים את דלת הנהג בערת מפתח ומחברים את הקבל בחזרה.   הערה: 1. ניתוק המצבר יגרום לאיבוד כל הנתונ

איך להקציף חלב בבית ללא מכונה

התשובה במילה אחד: פלנג'ר! ועכשיו אני אפרט. בעקבות הקורונה והעבודה מהבית התחלתי להיכנס לתחום הקפה. לא רציתי לקנות מכונת קפה ולכן התחלתי מאחת הצורות הפשוטות והזולות להכנת קפה - הכנה בעזרת פלנג'ר (french press). פלנג'ר עם קפה אבל מכיוון שאני אוהב קפוצ'ינו התחלתי לחפש דרך להקציף חלב. התלתי עם מקציף ידני (מוט) ומכיוון שלא הייתי לגמרי מרוצה, קניתי גם מקציף ידני לכיריים. הנה צילום של שניהם. ובכל זאת הקצף היה בינוני. ישנם מקציפים חשמליים שגם מחממים את החלב וכבר כמעט קניתי אחד עד שראיתי מישהו שמקציף עם פלנג'ר. ניסיתי וזה הקציף טוב. ולכן קניתי פלנג'ר נוסף, ללא חלקי מתכת, כדי שאוכל לחמם את החלב שבתוכו במיקרו. פלנג'ר עם חלב וזאת התוצאה: נ.ב.: אפשר להקציף חלב קר וחם בפלנג'ר.

מעבר לבישול על חשמל והתנתקות מגז

אם השנים מחירי גז עלו עד למצב שבהרבה מקרים זה הופך ללא כלכלי. בואו אתחיל מהתחלה: לא מזמן ביקר אצלנו טכנאי פזגז ואמר שהכיריים לא עומדות בצורה תקינה (זאת למרות שבביקורת התקופתית הקודמת הכל היה בסדר). עמדו לפנינו שני חלופות עיקריות: תיקון התקלה בצורה כזו או אחרת או התנתקות מפזגז ומעבר לחשמל. ברגע שהשוותי בין החלופות הכל נהיה ברור. היום ניתן לקנות כיריים חשמליות עם שני תושבות בכ-400 ש"ח. נכון יש רק מקום ל-2 סירים אבל לא זכור לי שאי פעם הכנו יותר משני דברים על האש ביחד. וגם למען האמת, אם שמים סיר ומחבת על רב הכיריים הרגילות (בעלי ארבע להבות), אין ממש מקום לעוד משהו. אז אם מעבר מ-4 ל-2 מקומות לא מהווה בעיה, נשארו לנו השאלות לגבי עלות ואיכות. עלות התחלתית, רכישה של 400 ש"ח ניתן לקזז מול מכירת כיריים. ביד 2 כיריים סטנדרטיות נמכרות ב- 150 -200 ש"ח. במקרה שלנו, עלות התיקון הייתה הרבה מעבר ל-400 ש"ח. עלות קבועה, החשבון החודשי שונה מאוד בין אם אתם עדיין משתמשים בבלוני גז או מחוברים לגז מרכזי. ברגע שמחוברים לגז מרכזי נוסף תשלום קבוע של כ-45 ש"ח לחודשיים. כמה עולה החשמל של